Onderwijskwaliteit

Regelmatig wordt de kwaliteit van ons onderwijs onderzocht. Alle informatie hierover is de vinden op "Scholen op de Kaart".

De locatie Oostenlicht heeft een mooi schoolgebouw dat alle ruimte biedt voor eigentijds vmbo-onderwijs. Naast de vertrouwde lokalen voor klassikale lessen, die voorzien zijn van digitale schoolborden, zijn er ruime leerwerkruimten, waar computers en andere materialen beschikbaar zijn. Hier kunnen leerlingen individueel of in groepen werken. 

De indeling van het schoolgebouw is kleinschalig en overzichtelijk. De onderbouw en bovenbouw hebben ieder een eigen verdieping. Onze begin- en eindtijden zijn verschillend en ook de pauzes zijn niet gelijktijdig. Hierdoor kom je alleen in aanraking met leerlingen van ongeveer je eigen leeftijd. Eigenlijk zijn het twee kleine scholen in één gebouw. 

De doorstroommogelijkheden zijn op Oostenlicht erg goed, omdat wij alle leerwegen en alle sectoren onder één dak hebben. Daarmee zijn wij uniek in de regio. Bovendien hebben we veel vormen van begeleiding en zorg in huis. 

Dit alles maakt onze locatie tot een school om trots op te zijn. Nuborgh College Oostenlicht is de ideale brug naar een geslaagde toekomst!