Theoretische Leerweg Plus

Theoretische Leerweg plus: maatwerk op basis van talent en interesse voor leerlingen die in aanmerking komen voor het volgen van de gemengde en/of theoretische leerweg en leerlingen die graag meer uitgedaagd worden.

De essentie van de Theoretische leerweg plus is: stevig, maar ook een aantrekkelijk lesprogramma met als vertrekpunt jouw talenten en interesses en meer (en betere) mogelijkheden voor leerlingen die, wellicht in een iets later stadium, een havo-diploma willen halen.
We spreken je aan op jouw individuele talenten en interesses. Wil jij straks bijvoorbeeld graag naar de havo? Dan bieden we je alvast verdiepingsstof aan.
We dagen je graag uit met leuke en interessante vakken!

Wat is plus precies?

Alle leerlingen van de theoretische leerweg (TL Plus) maken een keuze uit het aanbod van pluspakketten. In de onderbouw krijg je wekelijks 120 minuten voor je gekozen pluspakket. Iedere vier weken mag je een ander pluspakket kiezen. Voor leerlingen die havo in het achterhoofd hebben kennen we een pre-havo pluspakket.

Voor leerlingen kan een pluspakket onder andere extra sport of muziek zijn. Kenmerken pluspakket:
• Aantrekkelijk, uitdagend en creatief;
• Inspelen op talenten en interesses;
• Afwijkend van bestaande lesprogramma’s;
• In de onderbouw twee pluspakketten per leerjaar van 120 minuten per week.
Aanbod (onder voorbehoud): ‘Sportlife’, ‘Drama’, ‘Fashion & Beauty’, ‘Science’, ‘Masterchef’.

Pre-havo

Leerlingen die het pluspakket pre-havo kiezen krijgen dit vanaf januari aangeboden.
Deze route richt zich op leerlingen die mogelijk kunnen opstromen van TL-1 naar HV-2 of na TL-4 willen doorstromen naar HV-4 (6-jarige havo). In bijzondere omstandigheden sluiten we opstromen van TL-2 naar HV-3 niet uit.
Inhoudelijk richt dit pluspakket zich op persoonlijkheidsontwikkeling en vakinhoudelijke steun (extra Nederlands, Engels, Frans en wiskunde).